Miksi Raahen Seutu julkaistaan jatkossa kahtena päivänä viikossa (ke ja pe) entisen kolmen päivän sijaan? 

Raahen Seutu on jatkossakin media, joka palvelee lukijoitaan verkossa joka päivä. Maanantain painettu lehti jää pois, koska haluamme turvata Raahen Seudun taloudelliset toimintaedellytykset tulevaisuudessa. Taloudellisesti vahva Raahen Seutu on laadukkaan journalistisen sisällön tae. Raahen Seudun toiminnan ydin on tuottaa lukijoilleen laadukasta sisältöä eri kanavissa.  

Pitkien välimatkojen ja harvan asutuksen takia kustannukset jaettua lehteä kohden ovat väistämättä suuret. Jakelu- ja painokustannukset kallistuivat rajusti vuonna 2022. Syynä kallistumiseen ovat kohonneet polttoaineiden ja sanomalehtipaperin hinnat, joiden ei arvioida halpenevan entiselle tasolle. Sanomalehtipaperin hinta kaksinkertaistui vuodessa. 

Kuluttajakäyttäytyminen on myös muuttunut. Yhä useampi lukija haluaa kuluttaa Raahen Seudun tuottamia sisältöjä digitaalisesti. Kaikkiin painetun lehden tilauksiimme kuuluu digilukuoikeudet, jotka kattavat kaikki Raahen Seudun verkkosisällöt sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin julkaistavan näköislehden. Näköislehti tarjoaa nimensä mukaisesti painetun lehden digitaalisessa muodossa. 

 

Mitä tapahtuu Raahen Seudun tilaushinnalle? 

Jatkuvan tilauksen hinta (painettu lehti + digi) on jatkossa 13,90 euroa kuukaudessa. Digitilauksen uusi hinta on 10,90 euroa kuukaudessa. Hyvitämme kaikille tilaajille lehden ilmestymispäivien vähenemisen. Pidennämme maksettua tilausaikaa automaattisesti hyvityksen verran, eikä sinun tarvitse olla yhteydessä asiakaspalveluun.
 

Mitä uutta Raahen Seutu tarjoaa lukijoilleen tilaushinnan vastineeksi? 

Raahen Seudun perjantain lehden sivumäärä kasvaa ja sisältö vahvistuu. Keskiviikkoisin Raahen Seudun tilaajat saavat Raahelaisen Raahen Seudun liitteenä. Kaupunkilehti Raahelainen jaetaan ei-tilaajille entiseen tapaan. 

 

Mistä voin lukea urheilusisällöt sunnuntaisin? 

Urheilu elää hetkissä ja seuraamme tärkeimpiä tapahtumia Raahen Seudun verkkosivuilla tässä ja nyt. Painetussa lehdessä keskitymme urheilun osalta henkilöhaastatteluihin, hyvinvointiteemoihin ja urheilun ilmiöihin. 

 

Haluaisin kovasti ottaa digin käyttöön, mutta tehtävä tuntuu vaivalloiselta. Mistä saan apua? 

Painetun lehden tilaukseen kuuluvan digilukuoikeuden aktivoiminen on helppoa. Tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen ja Raahen Seudun asiakasnumerosi, jonka löydät tilauslaskusta. Näiden avulla luot Kaleva Media -tunnuksen, jolla pääset lukemaan Raahen Seudun digitaalisia sisältöjä. 

Voit joko katsoa lyhyen opastusvideon tai lukea kirjalliset ohjeet: raahenseutu.fi/digihaltuun 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Kaleva Media tunnuksesta

Henkilökohtaista apua tarvitseville järjestämme digiopastuksia kauppakeskuksissa ja muilla julkisilla paikoilla. Seuraa lehti-ilmoitteluamme aiheesta. 

 

Ymmärrän, miksi muutos pitää tehdä, mutta silti maanantain painetusta lehdestä luopuminen tuntuu keljulta. Mikä neuvoksi? 

Palvelujen digitalisoituminen koskee kaikkia toimialoja, myös mediaa. Muutos mediassa on ollut poikkeuksellisen nopeaa viime vuodet, ja ymmärrämme, että muutos saattaa ärsyttää osaa painetun lehden aamurutiiniin tottuneita lukijoitamme. Neuvomme on: anna digille mahdollisuus. Jos painettu lehti on sinulle tutuin tuote, on varhain aamulla julkaistava näköislehti monelle helpoin askel digitaaliseen maailmaan. Samalla pääset kokemaan kaiken Raahen Seudun digitaalisen sisällön, jota painetussa lehdessä ei voi esittää. 

 

Tarvitseeko minun tehdä tilaukselleni jotain? 

Ei tarvitse. Jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme on auki arkisin klo 9–21 ja viikonloppuisin klo 9–17. Tavoitat meidät puhelimitse: 08 5377 630 tai verkossa tästä